Welkom bij onze handleiding voor de Oudejaarsmenu van Spec-t.

In dit document vindt u een overzicht van de gerechten die wij aanbieden en instructies voor het correct opwarmen en serveren van de maaltijden.

 


 

Menu

Hapjes:

Tarte tatin van sjalot: serveren op kamertemperatuur. 

Lolly van geitenkaas: Koud serveren. 

Kroket van Iberico: Afbakken in friteuse op 180°C tot mooi bruin. serveren met truffelmayo.

Gerookte paling in't groen: Koud serveren. 

Voorgerechten:

Gegratineerde visschelp: 10 a 12 min onder lichte gril plaatsen in oven. Plaats deze verpakking zeker niet in de microgolf. 

Pieterman: Mag in een voorverwarmende oven 8 a 10 min op 180°c 

 

Hoofdgerechten:

Wildragout: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur.

(8 a 10 min)  

Filet van fazant: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm. (8 a 10 min) 

Pieterman: Plaats in een voorverwarmde oven (180°c) 8 a 10 min en serveer met de pompoen crème. 

 

Bijgerechten

Aardappelkroketten en amandelkroketten: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin. 

Aardappelgratin dauphinois: Plaats deze in een voorverwarmende oven (180°c) voor 15 min zonder de afschermfolie. 

Witloof en appel met veenbes: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)

Boontjes met spek: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm. (8 a 10 min)

Desserts:

Haal desserts 30 minuten voor consumptie uit de koelkast voor optimale smaak en textuur.

 


A la carte: 

Hapjes:

Empanda: 8 - 10 mintuten in voorverwarmden oven. 

Kroket van Iberico: Afbakken in friteuse op 18°C tot mooi bruin. serveren met truffelmayo

Rundstartaar: Vul de gefrituurde deeg met de opgewerkte tartaar en serveer deze in een kommetje. 

 

Voorgerecht

Garnaalkroket: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin. 

Gegratineerde visschelp: 10 a 12 min onder lichte gril plaatsen in oven. Plaats deze verpakking zeker niet in de microgolf. 

Rundscarpaccio: Haal deze 15 min voor consumeren uit de koelkast. 

Tompoes: Deze kan koud en lauw gegeten worden. Indien lauw gewenst 5 a 8 min in de oven op 180°c. 

Scampi's van de chef: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c) 

 

Hoofdgerecht: 

Wildragout: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur. 

Kabeljauw: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c) 

Varkensgebraad "ORLOF": Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c) 

Zeebaars: Plaats parelcouscous in de microgolf voor 2 min en de zeebaars in een voorverwarmde oven (180°c) 8 a 10 min en serveer met de erwten crème. 

Vol-au-vent: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur. 

Varkensgebraad met kruidenkorst: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c) 

Fazantenfilet: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm voor 8 a 10 min.

 

Bijgerechten

Aardappelkroketten en amandelkroketten: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin. 

Aardappelgratin dauphinois: Plaats deze in een voorverwarmende oven (180°c) voor 15 min zonder de afschermfolie. 

Aardappelpuree: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c) 

Witloof en appel met veenbes: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)

 

 

 


 

Instructies voor het gebruik van de zwarte bakjes

  • De zwarte bakjes die wij meegeven, zijn geschikt voor gebruik in de oven en microgolf. 

  • Maximumtemperatuur: 180°C.

  • Opwarminstructies:

    1. Verwijder de folie van het bakje als dit wordt aanbevolen voor het gerecht.

    2. Plaats het bakje in een voorverwarmde oven op 180°C.

    3. Opwarmtijd verschilt per gerecht. Raadpleeg de bijgevoegde instructies voor de exacte tijden per gerecht. Deze tijden zijn ook afhankelijk van oven tot oven. 

Instructies voor het gebruik van de kartonnen bakjes

  • De kartonnen bakjes zijn enkel geschikt voor gebruik in de magnetron.

  • Belangrijk: Verwijder het deksel voordat u het bakje in de magnetron plaatst.

 


 

Tips voor het serveren

  • Zorg dat warme gerechten direct na het opwarmen worden geserveerd om de beste smaak en kwaliteit te behouden.

  • Combineer gerechten met bijpassende sauzen en garneringen, indien inbegrepen.

  • Serveer koude gerechten zoals salades en desserts rechtstreeks uit de koelkast.