Welkom bij onze handleiding voor de Oudejaarsmenu van Spec-t.
In dit document vindt u een overzicht van de gerechten die wij aanbieden en instructies voor het correct opwarmen en serveren van de maaltijden.
Menu
Hapjes:
Tarte tatin van sjalot: serveren op kamertemperatuur.
Lolly van geitenkaas: Koud serveren.
Kroket van Iberico: Afbakken in friteuse op 180°C tot mooi bruin. serveren met truffelmayo.
Gerookte paling in't groen: Koud serveren.
Voorgerechten:
Gegratineerde visschelp: 10 a 12 min onder lichte gril plaatsen in oven. Plaats deze verpakking zeker niet in de microgolf.
Pieterman: Mag in een voorverwarmende oven 8 a 10 min op 180°c
Hoofdgerechten:
Wildragout: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur.
(8 a 10 min)
Filet van fazant: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm. (8 a 10 min)
Pieterman: Plaats in een voorverwarmde oven (180°c) 8 a 10 min en serveer met de pompoen crème.
Bijgerechten:
Aardappelkroketten en amandelkroketten: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin.
Aardappelgratin dauphinois: Plaats deze in een voorverwarmende oven (180°c) voor 15 min zonder de afschermfolie.
Witloof en appel met veenbes: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Boontjes met spek: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm. (8 a 10 min)
Desserts:
Haal desserts 30 minuten voor consumptie uit de koelkast voor optimale smaak en textuur.
A la carte:
Hapjes:
Empanda: 8 - 10 mintuten in voorverwarmden oven.
Kroket van Iberico: Afbakken in friteuse op 18°C tot mooi bruin. serveren met truffelmayo
Rundstartaar: Vul de gefrituurde deeg met de opgewerkte tartaar en serveer deze in een kommetje.
Voorgerecht:
Garnaalkroket: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin.
Gegratineerde visschelp: 10 a 12 min onder lichte gril plaatsen in oven. Plaats deze verpakking zeker niet in de microgolf.
Rundscarpaccio: Haal deze 15 min voor consumeren uit de koelkast.
Tompoes: Deze kan koud en lauw gegeten worden. Indien lauw gewenst 5 a 8 min in de oven op 180°c.
Scampi's van de chef: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Hoofdgerecht:
Wildragout: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur.
Kabeljauw: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Varkensgebraad "ORLOF": Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Zeebaars: Plaats parelcouscous in de microgolf voor 2 min en de zeebaars in een voorverwarmde oven (180°c) 8 a 10 min en serveer met de erwten crème.
Vol-au-vent: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm of al roerend op een licht kookvuur.
Varkensgebraad met kruidenkorst: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Fazantenfilet: Opwarmen in voorverwarmde oven (180°C) tot warm voor 8 a 10 min.
Bijgerechten:
Aardappelkroketten en amandelkroketten: Bak deze af in de friteuse (180°c) tot goudbruin.
Aardappelgratin dauphinois: Plaats deze in een voorverwarmende oven (180°c) voor 15 min zonder de afschermfolie.
Aardappelpuree: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Witloof en appel met veenbes: Plaats voor 3 min in de microgolf of 10 min in een voorverwarmde oven (180°c)
Instructies voor het gebruik van de zwarte bakjes
-
De zwarte bakjes die wij meegeven, zijn geschikt voor gebruik in de oven en microgolf.
-
Maximumtemperatuur: 180°C.
-
Opwarminstructies:
-
Verwijder de folie van het bakje als dit wordt aanbevolen voor het gerecht.
-
Plaats het bakje in een voorverwarmde oven op 180°C.
-
Opwarmtijd verschilt per gerecht. Raadpleeg de bijgevoegde instructies voor de exacte tijden per gerecht. Deze tijden zijn ook afhankelijk van oven tot oven.
-
Instructies voor het gebruik van de kartonnen bakjes
-
De kartonnen bakjes zijn enkel geschikt voor gebruik in de magnetron.
-
Belangrijk: Verwijder het deksel voordat u het bakje in de magnetron plaatst.
Tips voor het serveren
-
Zorg dat warme gerechten direct na het opwarmen worden geserveerd om de beste smaak en kwaliteit te behouden.
-
Combineer gerechten met bijpassende sauzen en garneringen, indien inbegrepen.
-
Serveer koude gerechten zoals salades en desserts rechtstreeks uit de koelkast.